Legfrissebb Trabant túra: Kaukázusok

|
Írta:

Geonauta

Trabant Expedíció

Santiago-Jerusalem

A Sajtóban 2018

2018-11-27

Egy öreg Trabant, ami 1100 köbcentis, félig fémből, félig fából van, mégis kimegy a világból

Interjú Vadász Zsolttal, a Trabant Expedíció vezetőjével, hivatásos világutazóval, aki a kultikus keletnémet járművével járja be a világot.

Tovább a cikkhez

2018-10-23

Trabisok hajtottak fejet az elgázolt magyar vándorra emlékezve

Grenoble — Fejet hajtottak és egy koszorút is elhelyeztek Gecse Balázs Gergő (†32) emlékére az őrült trabantos kalandorok ott, ahol a leghíresebb magyar vándor útja véget ért.

Tovább a cikkhez

2018-09-29

Így járták be a világot a magyar kalandorok

Magyarország — Hétköznapi emberek, cseppet sem hétköznapi dolgokra adták a fejüket.

Tovább a cikkhez

2018-08-11

Nagy kaland elképesztő túrát nyomtak le a magyar csodatrabisok

Budapest – Döcögtek és pöfögtek Trabantjukkal, így sikerült teljesíteniük egy újabb kalandtúrát Vadász Zsoltnak és csapatának a Geonautáknak.

Tovább a cikkhez

2018-07-13

A Kaukázusban járt a magyar Trabant Expedíció

Budapest – Döcögtek és pöfögtek Trabantjukkal, így sikerült teljesíteniük egy újabb kalandtúrát Vadász Zsoltnak és csapatának a Geonautáknak.

Tovább a cikkhez

2018-07-10

Sikeresen eljutott a Kaukázusra a magyar Trabant Expedíció

Az Északi sarkkör és az afrikai Bamako után most az Európa és Ázsia határán húzódó hegység volt a világjáró trabisok célja.

Tovább a cikkhez

2018-07-10

Nem kis vállalás! Trabival járják be a Kaukázust Zsolték – Fotók a járgányról

Magyarország — Kalandban nincs hiány, ha Trabanttal indul el az ember több ezer kilométeres túrára.

Tovább a cikkhez

2018-06-28

Budapestről a kaukázusi hegyekbe tartanak a Trabantjukkal

Budapest — Újabb túrára indul a Trabant-expedíció, amelynek tagjai már annyi távoli vidéket szeltek át veterán kétütemüjűkkel: ezúttal a Kaukázus vidékét hódítják meg.

Tovább a cikkhez

2018-06-06

Trabanttal vágott át Afrikán a balástyai kertész - Bitó Zoltán szerint nem a húszmilliós terepjáróval kell csapatni

Egy barátjával és annak kutyájával, Mogyoróval idén második alkalommal teljesítette a Budapest-Bamako távot a balástyai Bitó Zoltán. A mezőgazdasági vállalkozó és útitársa egy Trabanttal tette meg a több ezer kilométeres utat.

Tovább a cikkhez

2018-06-11

Trabanttal vágott neki Afrikának Zoltán

A Bamakó-rali kellôs közepén szakadt le Bitó Zoltán Trabantjának hátsó ajtaja, de a tokiói olimpiára újra ezzel a járgánnyal vág neki.

Tovább a cikkhez

2018-03-31

Az Óperenciás tengeren is “túl”

Az én mesém is tovább tartott volna: Ámde kalandos afrikai utazásunk mégiscsak véget ért. A teljes távunk “csak” 4738 km volt, de figyelembe véve az úttalan utakat és sivatagi “pist”-eket ez szép teljesítmény egy trabanttól. A Tunéziában töltött 21 napból összesen kettőt töltöttünk hotelben, a többit kempingeztük vagy méginkább “vadkempingeztük.”

Tovább a cikkhez

2018-03-24

Hajrá El Camino! Hajrá Trabi!

A trabant-expedicio.hu jelenti: Egy hétre elbújtunk a google szeme elől…hiszitek vagy sem, de Afrikában legalábbis Tunéziában alig akad már olyan hely, akár még a sivatagban is, ahol nincs térerő. Néha órákat kellett menni, hogy elmúljon ez a betegség. 

Tovább a cikkhez

2018-03-17

“TRABI KÜZDJ ÉS BÍZVA BÍZZÁL.”

Trabant-expedicio.hu jelenti. A Saharàban jàrunk, ma reggel ùtnak eredt a Saharun nevű amatőr rally is, igy aztàn egyedül maradtunk egy kicsit a nagy homokozòban. Levegőt vettünk ès mègis kivittük a szerkezetet egy kicsit kìnozni. Sokkal èrdekesebb-izgalmasabb a buli, ha nincs a környèken segìtő kèz, illetve bennünket kihùzgàlò terepjàrò.

Tovább a cikkhez
Bamako rali - Így éltük túl Afrikát

Az idei futamon ott volt kollégánk, Jász Zoltán, aki személyesen élhette meg a vidám pillanatokat, a homokkal való emberfeletti küzdelmet és azt az emberi drámát, hogy egy baleset miatt az egyik társuk élet és halál között lebeg még a mai napig is.

Tovább a cikkhez

2018-03-10

A világjáró magyar Trabantot ünnepli az osztrák sajtó

Immár a harmadik Budapest-Bamakó Rallyn van túl az újbudai magyar versenyző Vadász Zsolt, aki az idei több, mint nyolcezer kilométeres távot, a korábbi évekhez hasonlóan a Millenium Flacon Team tagjaként egy Trabanttal tette meg. A versenyt követően a Geonauta baráti társaság csapata még négy hétig volt úton hazafelé Gambiából, Afrikából. A legfrissebb élményeiről Vadász Zsolt Sopronkövesden számolt be - írja az orf.at

Tovább a cikkhez

2018

Ismét úton a Világjáró trabant

Immár a harmadik Budapest-Bamakó Rallyn van túl az újbudai magyar versenyző Vadász Zsolt, aki az idei több, mint nyolcezer kilométeres távot, a korábbi évekhez hasonlóan a Millenium Flacon Team tagjaként egy Trabanttal tette meg. A versenyt követően a Geonauta baráti társaság csapata még négy hétig volt úton hazafelé Gambiából, Afrikából. A legfrissebb élményeiről Vadász Zsolt Sopronkövesden számolt be

Tovább a cikkhez

2018-02-23

A Trabi is szakadozik, ragtapasz is fogytàn! Irány haza!

Vadàsz Zsolt jelenti:
Az utòbbi napok zűrzavaràban kicsit direkt elvesztünk Nyugat-Afrikàban.
Hajdanvolt hàborùk nyomàn az algir-marokkòi hatàrszakaszt jàrta a trabant-expediciò.

Tovább a cikkhez

2018-02-22

MOGYORÓ MAJMOKKAL BARÁTKOZOTT AFRIKÁBAN

Vadász Zsolt jelenti Afrikából:
A trabant-expedicio a Budapest-Bamako teljesitèse utàn sem lazsàlja el a dolgàt. A Tiz-n-test atlaszi fagyoskodàs utàn az Ouzud-vizesèst vettèk cèlba.

Tovább a cikkhez

2018-02-18

A TRABI AZ EGEKBE SZÁLL

A trabant-expediciò az elmúlt napokat jòrèszt a Atlasz-hegysègben töltötte.
Afrikàhoz mèltatlan mòdon hideg van, hò ès jèg mèg az alacsonyabb règiòkban is. A trabant ennek ellenère tùlszàrnyalta önmagàt ès a Toub kal csùcs megközelitèsekor 2300 mèter felè jutott.

Tovább a cikkhez

2018-02-15

A TRABINAK A VESZÉLY SEM SZÁMÍT

A Trabant-expedicio, nyugat-afrikai turnèja soràn talàn a legnagyobb feladat-falatot kapta ma. Arròl tudtak, hogy nèhany napja jelentős havazàs volt az Atlasz hegysègben ami a helyieknek is gondot okozott.

Tovább a cikkhez

2018-02-07

A TÓ RÓZSASZÍN, A MAURITÁNIAI EGÉSZSÉGÜGY MÁR NEM ANNYIRA

A Trabant-Expediciò a Dakar melletti rózsaszín tò partjàhoz érkezett. A hazafelè vezető ùton most nem a teljesítmèny a mèrvadó ,hanem kultùra ès az afrikai èlet lesz a fő tèma.

Tovább a cikkhez

2018-01-28

8629 KILOMÉTER, NÉHA TÖBB - BAMAKO RALLY 2018

Hát ennek is vége, 16 nap után véget ért a flúgos futam.
A Sztráda Rádió által követett két csapat: a MILLENIUM FLAKON TEAM és az EUROBRILL ÉS SERCO EXPLORER TEAM is sikeresen célba ért, hogy ismét elmondhassák, megint megcsináltuk.

Tovább a cikkhez

2018-01-21

Ernyővel repül a magyar Trabi a Szaharában

Bamako — Nem semmi: a Trabant-expedíció a Badapest–Bamako 2018 keretein belül elérte a Szahara nevű meglehetősen termetes homokozót.

Tovább a cikkhez

2018-01-10

TRABANTTAL IS NEKIVÁGNAK A SIVATAGNAK, PÉNTEKEN INDUL A VILÁG LEGNAGYOBB AMATŐR RALIJA

Pénteken 12. alkalommal indul útjára a közel 9000 kilométeres távot magába foglaló Budapest-Bamako, amit a nemzetközi sajtó a világ legnagyobb amatőr ralijának keresztelt. A terepjárók mellett Daciával, Trabanttal, motorral és teherautóval is lesznek versenyzők, valamint kalandorok. A szerdai sajtótájékoztató után sikerült beszélgetnünk a főszervezővel és kettő indulóval is, köztük a Bamako-szűz Pumped Gabóval.

Tovább a cikkhez

2018-01-10

Hamarosan megint elrajtol Budapestről a flúgos futam

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg a Budapest-Bamako ralit, amely január 12-én délután rajtol a Lurdy Ház mellől. Tizenhat nap és 8600 kilométer megtétele után a Gambia fővárosában, Banjulban ér majd célba a világ legnagyobb amatőr ralijaként jegyzett verseny.

Tovább a cikkhez
Kategória: