Legfrissebb Trabant túra: Kaukázusok

|
Írta: Geonauta

Természetvédelem

"Természetvédelmi tevékenységünk elsősorban túraútvonalaink, kirándulásaink helyszíneire terjed ki, ahol szemétszedést, menedékház-karbantartást, javítást, források környékének rendezését, valamint nem utolsósorban a hasonló viselkedésre való figyelemfelkeltést tartjuk feladatunknak."

I.
Figyelemfelkeltés pl. a helyi lakosok által a turista ösvény mellé hordott építési törmelék és szemét-hegyek fotózása, publikálása is.

II.
Szemétszedési, takarítási akciókat kezdeményezünk, az Alföldön, a Tisza-tó és környékének tájvédelmi körzetében, természetvédelmi területein.

Segítünk a Tisza tavaszi áradásainak következtében összegyűlt hulladék összeszedésében, valamint az árvízvédelmi töltésen belüli horgász és madár megfigyelőhelyek tisztántartásában.

III.
A "Börzsöny természetvédelmi Közhasznú Alapítvány" -al és a Magyar Madártani Egyesület Börzsönyi Helyi Csoportjával együttműködve segítünk védett madaraink fészkelő helyének kialakításában. (Műfészekrakás) Bagolyodúk kihelyezésében és karbantartásában, madárgyűrűzésben.