Új kirándulás: Camino
 
Camino - Előszó
A maghintő ritkán arat….
Úgyis csak azok fogják követni a tanítást, akiknek a szelleme már felszabadult az anyagelvűség vakságából és gondolkodásuk megnyílt egy szebb, magasabbrendű élet felé… Ezek Selvarajan Yesudian: Hatha jóga című könyvének bevezető szavai. S ez az a könyv, amely immáron a 11. megkezdett Caminomon is velem van.
 
Nem kezdem taglalni, mi is az a Camino és kinek mit hozhat az életébe. Nekem lehetőségem van minden év tavaszán nekivágni és az év közben összegyűlt gőzt a fejemből, a mérgeket, a bacilusokat, betegségeket a szervezetemből kigyalogolni ezen a Pireneusokat átívelő, Észak-Spanyolországot átszelő misztikus úton. Egészségmegőrzés, kondíció visszaállítás, vagy egy magasabb szellemi síkra való merészkedés; ezt mind egyben hordozza az ÚT.
 
 

 
A Trabi kalandjai!
 

 

Az új projekt Indiába készülünk Kőrösi Csoma nyomában.

 

 
Bemutatkozás
A Geonauta Baráti Társaság 2015 januárjában tartotta 20 éves jubileumát, azaz több mint 20 éve járjuk a hegyeket, vulkánokat, zarándokutakat, természet védünk, műfészkeket rakunk, madarakat gyűrűzünk és szemetet szedünk. A Millenium Flacon Team egy mellékágként 2013 végén fogant meg, névadója és apropója pedig egy Trabant lett.
A Trabant feladatának elsősorban a figyelemfelkeltést szántuk. Figyelemfelkeltést a mai mindent felélő-felégető fogyasztói társadalommal szemben. Nem kell nekünk a sokmilliós új jármű, a sok száz lóerő, a digitális technika. A Világ bármely földrajzi pontja elérhető egy minimális nyersanyagból épített, kis teljesítményű, kis energiafelhasználású járművel is.
Ezért fotóztuk a Trabantot az Eiffel-toronynál, a Colosseumnál, vittük fel téli időszakban az Északi-sarkkör felé sok száz kilométerrel.
Az új projekt Indiába készülünk Kőrösi Csoma nyomában.
A Világűr is tágas térnek minősíthető, mégis egyre többet hallhatunk a fennhagyott működésképtelen műholdak, hordozórakéták problémájáról. Azaz az űrszemétről. Nos, mi a Trabantot űrszemétnek mintáztuk meg. A Trabant ezen feladatának teljesítéséhez keresünk támogatókat, segítőket.
 
Kapcsolat: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
 
Adományok:
 

Trabant Könyv

Bejelentkezés

Budapest-Bamako 2015